WOMEX 15
Hangvető

Program


Belépők


A WOMEX egyszerre szakmai vásár, világzenei fesztivál, konferencia, zenei dokumentumfilmek fesztiválja, és díjkiosztó ünnepség, esti Dj programokkal kiegészülve. A koncertek zártkörűek, látogatásuk belépőhöz kötött. A szakmai érdeklődőknek ajánljuk a teljeskörű WOMEX regisztrációt, a közönségnek pedig a napi belépőket vagy a bérletet; amit stratégiai partnerünk, a Müpa értékesít.

A napi belépő és a bérlet a WOMEX showcase koncertjeire (minden este öt színadon, színpadonként 3 koncert), a zenei dokumentumfilmek vetítéseire és az esti DJ programokra biztosít belépést.

WOMEX regisztráció

A WOMEX regisztráció magában foglalja a vásáron, konferencián és az összes programon való részvételt, illetve egy egyéves fiókot a WOMEX virtuális adatbázisában, a virtualWOMEX-en.
A regisztráció aktuális díja, ami az esemény időpontjához közeledve emelkedik, a WOMEX honlapján található. A zeneiparban aktív újságírók és a diákok kedvezményt kapnak, amit a regisztráció során lehet igényelni.
Angolul tudsz regisztálni ide kattintva.

Showcase bérlet

A bérlet október 22-e és 24-e között szintén minden showcase koncertre, filmvetítésre és DJ programra érvényes, reggeltől hajnalig: ára 10 000 Forint.

Showcase napi belépő

A napi belépők az adott napon a teljes esti programra érvényesek, tehát a filmvetítésektől az éjfél után kezdődő DJ programokig minden, a közönség számára nyitott programra. A napi belépő 4000 Forintért kapható.

A Womexről


A WOMEX a világzene legnagyobb szakmai eseménye. Egyszerre vásár, világzenei fesztivál, konferencia, zenei dokumentumfilmek fesztiválja és díjkiosztó ünnepség. Új tehetségek mutatkoznak be, új trendek, barátságok, projektek és üzletek születnek. Lokális és globális, a legjobb értelemben. 2015-ben a WOMEX Budapestre jön, ami a helyi szakmának és zenei életnek, és persze a közönségnek is nagyszerű lehetőség.

WOMEX regisztráció
SHOWCASE bérlet
SHOWCASE napi belépő

Október 21. 22. 23. 24. 25.
Bálna Vásár Vásár Vásár
Konferencia Konferencia Konferencia
Daycase koncertek Daycase koncertek Daycase koncertek
Dokumentum- filmek Dokumentum- filmek Dokumentum- filmek
MÜPA Megnyitó Showcase koncertek Showcase koncertek Showcase koncertek Díjátadó és záróünnepség
A38 DJ program DJ program

Helyszínek


A WOMEX fellépői pályázat során kerültek kiválasztásra egy független héttagú zsűri által. A következő, 2016-os pályázati időszak a WOMEX hivatalos oldalán lesz elérhető, az idei pályázati időszak 2015 áprilisában lezárult.

Megnyitó


Gypsy Heartbeats

Sztori

A romák kivételes, a zenei hagyomány éltetésében és megújításában játszott szerepe előtt tiszteleg a Gypsy HeartBeats megnyitó. A gála ízelítőt ad ebből a sokszínű és egyedi zenei világból; a puritántól a díszitettig, az ősitól a modernig. A Gipsy HeartBeats előzménye a Hangvető nagysikerű Hungarian HeartBeats programja, ami a 2011-es WOMEX-et nyitotta meg. A 2015-ben a Hangvető célja, hogy a tágabb közönséggel is el-és megismertesse a Kárpát-medence roma zenéjét.

A koncertről:

Oláh Attila felvidéki magyar cigány táncos-énekes szólója kezdi majd a programot, ő a pozsonyi Ifjú Szívek táncegyüttes szólistája volt és azon ritka előadók közé tartozik, aki egy szál magában is betölti a színpadi teret. A Romengo szatmári vokális oláh cigány zenéje következik majd, akik a hagyományos kannás-teknős-szájbőgős hangzást egészen a flamencoig tágítják és ne felejtsük el, hogy náluk énekel Lakatos Mónika, aki amilyen törékeny, olyan mágikus erővel énekel, egyébként pedig potenciális világsztár.

Tcha Limberger, a vak belga szintó cigány hegedűs is fantasztikus zenész és személyiség. Tizenkét éves korára már volt flamenco énekes manus swing gitáros és klarinétos, hogy aztán néhány kanyar után Kalotaszegen tanuljon magyarul és hegedülni. Ma már éppúgy csak alig hallható akcentussal beszéli a magyart (és még vagy hat másik nyelvet egyébként), ahogy a kalotaszegit is úgy játssza, dacára annak, hogy családilag semmiféle magyar kötődése nincs. Palya Bea vad és lágy, extravagáns és mély egyaránt tud lenni, és egész pályája azt mutatja meg, hogy hogyan lehet sokféle örökségből és sokirányú érdeklődésből egységes saját zenei karaktert gyúrni.

Pál István Szalonna pedig Kárpátalja és Szatmár gazdagon díszített hagyományából, a mesterétől, Murzsa Gyulától tanultakból indulva mutatja meg – bandájával és Radics Ferenccel karöltve -, hogy miből lett a kávéházi cigányzene, miközben igazi prímásként egy szemöldökrándítására ösztönösen reagálnak még azok a zenészek is, akik sosem játszottak korábban vele. Az este legizgalmasabb pillanatai azok lesznek, mikor a zenészek pillanatokra, egy-egy dalra vagy éppen a fináléra egymásba kapaszkodnak, együtt játszanak.

A Gypsy HeartBeats Megnyitó Gála hivatalosan zártkörű rendezvény, de az érdeklődőknek élő közvetítést biztosítunk a Müpa előtti parkolóban felállított külső helyszínen.

Fellépők