WOMEX 15
Hangvető

Program


Jegyértékesítés


A WOMEX egyszerre szakmai vásár, világzenei fesztivál, konferencia, zenei dokumentumfilmek fesztiválja, és díjkiosztó ünnepség, esti Dj programokkal kiegészülve. A szakmai érdeklődőknek ajánljuk a teljeskörű WOMEX regisztrációt, a közönségnek pedig a napi jegyeket vagy a bérletet; amit partnerünk, a Müpa értékesít.

A napijegy és a bérlet a WOMEX showcase koncertjeire (minden este öt színadon, színpadonként 3 koncert), a zenei dokumentumfilmek vetítéseire és az esti DJ programokra biztosít belépést.

WOMEX regisztráció

A WOMEX regisztráció magában foglalja a vásáron, konferencián és az összes programon való részvételt, illetve egy egyéves fiókot a WOMEX virtuális adatbázisában, a virtualWOMEX-en.
A regisztráció aktuális díja, ami az esemény időpontjához közeledve emelkedik, a WOMEX honlapján található. A zeneiparban aktív újságírók és a diákok kedvezményt kapnak, amit a regisztráció során lehet igényelni.
Angolul tudsz regisztálni ide kattintva.

Showcase bérlet

A bérlet október 22-e és 24-e között szintén minden showcase koncertre, filmvetítésre és DJ programra érvényes, reggeltől hajnalig: ára 10 000 Forint.

Showcase napijegy

A napijegyek az adott napon a teljes napi programra érvényesek, tehát a reggel kezdődő filmvetítésektől az éjfél után kezdődő DJ programokig minden, a közönség számára nyitott programra. A napijegy 4000 Forintért kapható.

A Womexről


A WOMEX a Világzene legnagyobb szakmai eseménye. Egyszerre vásár, világzenei fesztivál, konferencia, zenei dokumentumfilmek fesztiválja és díjkiosztó ünnepség. Új tehetségek mutatkoznak be, új trendek, barátságok, projektek és üzletek születnek. Lokális és globális, a legjobb értelemben. 2015-ben a WOMEX Budapestre jön, ami a helyi szakmának és zenei életnek, és persze a közönségnek is nagyszerű lehetőség.

WOMEX regisztráció
SHOWCASE bérlet
SHOWCASE napijegy

Október 21. 22. 23. 24. 25.
Bálna Vásár Vásár Vásár
Konferencia Konferencia Konferencia
Daycase koncertek Daycase koncertek Daycase koncertek
Dokumentum- filmek Dokumentum- filmek Dokumentum- filmek
MÜPA Megnyitó Showcase koncertek Showcase koncertek Showcase koncertek Díjátadó és záróünnepség
A38 DJ program DJ program

Helyszínek


A WOMEX fellépői pályázat során kerültek kiválasztásra egy független héttagú zsűri által. A következő, 2016-os pályázati időszak a WOMEX hivatalos oldalán lesz elérhető, az idei pályázati időszak 2015 áprilisában lezárult.

Megnyitó - Gypsy Heartbeats


Gypsy Heartbeats

Sztori

A romák kivételes, a zenei hagyomány éltetésében és megújításában játszott szerepe előtt tiszteleg a Gypsy HeartBeats megnyitó. A gála ízelítőt ad ebből a sokszínű és egyedi zenei világból; a puritántól a díszitettig, az ősitól a modernig. A Gipsy HeartBeats előzménye a Hangvető nagysikerű Hungarian HeartBeats programja, ami a 2011-es WOMEX-et nyitotta meg. A 2015-ben a Hangvető célja, hogy a tágabb közönséggel is el-és megismertesse a Kárpát-medence roma zenéjét.

A fellépők sorát Oláh Attila, a szlovákiai magyar roma, a pozsonyi Ifjú Szívek Táncegyüttes egykori tagja nyitja, aki az ének és tánc párbeszédét mutatja meg; majd az autentikus cigány zenét játszó Romengo következik, akik az északkeleti országrész hagyományát tolmácsolják. Őket követve a belga Tcha Limberger lép színpadra, aki a szintó kultúrából talált el az erdélyi, kalotaszegi népzenéhez. Majd Palya Bea lép színpadra, akinek szintén gyökerei táplálják szuggesztív, a városi közönséget is megszólító előadását; majd végül megelevenedik a régi kávéházak cigányzenéje, amikor Radics Ferenc és Pál István Szalonna virtuóz együttese kárpátalja hagyományaiból táplálkozó muzsikája veszi át a porondot. A megnyitón szereplő zenészek izgalmas alkalmi felállásokban, és a finálé alkalmával közösen is muzsikálnak majd.

Fellépők