WOMEX 15
Hangvető

Emicida

(Brazília)


emicida

A Womexen

2015. október 23.
WOMEX Sátor A színpad, Müpa

Sztori

A brazil repper betör São Paulo külvárosából, a samba, a soul és a brazil funk szárnyán.

Emicida a São Paulo-i underground rap szcénából tört fel Brazília élvonalába. Rap csatákban aratott győzelmei tették népszerűvé a Youtube-on, így 2008-as első single, a Triunfo gyors sikerét követte egA brazil repper betör São Paulo külvárosából, a samba, a soul és a brazil funk szárnyán.

Emicida a São Paulo-i underground rap szcénából tört fel Brazília élvonalába. Rap csatákban aratott győzelmei tették népszerűvé a Youtube-on, így 2008-as első single, a Triunfo gyors sikerét követte egy mixtape, ami már tíz ezer példányban kelt el. 2011-ben ő az első brazil repper, aki fellép a kaliforniai Coachella Fesztiválon. Ezt követi New York, Montreux, Berlin és London, majd 2013-ban kijön az első album, O Glorioso Retorno de Quem Nunca Esteve Aqui (nagyjából: Dicsőséges Visszatérése Annak Aki Ott Se Volt), amin Emicida életfiozófiáját pörgő ritmusokra, samba soul és brazil funk alapokra reppeli. Idén jön ki a legújabb lemez, amin Emicida angolai és Zöld-foki élményeit is megosztja a tőle megszokott, dallamos alapokra reppelt társadalomkritikával együtt.
y mixtape, ami már tíz ezer példányban kelt el. 2011-ben ő az első brazil repper, aki fellép a kaliforniai Coachella Fesztiválon. Ezt követi New York, Montreux, Berlin és London, majd 2013-ban kijön az első album, O Glorioso Retorno de Quem Nunca Esteve Aqui (nagyjából: Dicsőséges Visszatérése Annak Aki Ott Se Volt), amin Emicida életfiozófiáját pörgő ritmusokra, samba soul és brazil funk alapokra reppeli. Idén jön ki a legújabb lemez, amin Emicida angolai és Zöld-foki élményeit is megosztja a tőle megszokott, dallamos alapokra reppelt társadalomkritikával együtt.

Youtube