UNIQUE BEATS
OPEN HEARTS
SMART MINDS

Filmek

A film egy csodálatos eszköz, ahol a vizualitás, a mozgás, a hang és a szavak mind érvényesülhetnek. A Hangvető gyártásvezetésében és koncepciója alapján készült dokumentumfilmeket, sorozatokat és zenei rövidfilmeket az köti össze, hogy a zene szeretetét, és a zene szavakon túli, szinte mágikus élményét tudják közvetíteni a néző felé – legyen szó a táncházmozgalom történetéről, vagy egy Reisz Gábor és Szimler Bálint által rendezett hátborzongató koncertfilmről.

Repülj madár, repülj…

A Repülj madár, repülj… dokumentumfilm a brit világzenei újságíró, Simon Broughton és Weyer Balázs rendezésében az 1970-es években virágzó magyar táncházmozgalom igaz történetét meséli el. A sokak életét megérintő táncházmozgalom kezdeteit, legfontosabb zenészeit, táncosait, helyszíneit járják körbe, így első kézből ismerhetjük meg az UNESCO által is jegyzett hagyományőrző és -ápoló mozgalom történetét, és hatását a rendszerváltás előtti politikára.

A dallamok, akik vagyunk (2021)

Jelenleg is forgatjuk A dallamok, akik vagyunk című dokumentumfilm-sorozatot, amelyben az első pillantásra talán egymáshoz hasonló, valójában azonban végtelenül sokszínű közép-kelet európai régió zenei kincseit mutatjuk be. A műsorvezető Weyer Balázst és Melocco Annát az a kérdés vezeti, hogy ezek a hagyományok miért és hogyan maradtak fenn, és hogy váltak a modern mindennapok részévé. Az utazófilmek hangulatában készült sorozat emberi történeteken és mélyreható zenei élményeken keresztül hozza közelebb a nézőkhöz a régió népzenei gyökereit.

Budapest Ritmo Online 2021

A pandémia alatt forgatott rövid zenei filmekben a legkreatívabb fiatal magyar rendezőket hoztuk össze a kísérletező világzene legizgalmasabb magyar alakjaival. Így született Reisz Gábor és Szimler Bálint rendezésében egy hátborzongató koncertfilm a dark folk rockot játszó Mordái zenekarral a Gellért Szállóban; meditatív 3D mapping technikát alkalmazó, rajzolt és vetített archív és modern videofelvételeket alkotás az Epreskertben, melyet Karcis Gábor és Kálmán Mátyás álmodtak meg Cserepes Károly zenéjére; izgalmas koncertfilm a legendás Dresch Vonós Quartettel Damokos Attila rendezésében, és végül de nem utolsó sorban, Szilágyi Fanni rendezésében egy városi dzsungelbe helyezett elszállós, pihekönnyű koncert a fiatal Odd ID (Ethnofil) zenekartól.