Lemezeink

A Hangvető 2003 óra foglalkozik lemezek terjesztésével. Saját kiadónkon a Music Hungary-n és labelünkön a Folk Európán keresztül több száz lemezt adtunk ki népzene, világzene és jazz műfajokban – a Tükrös zenekar és Szalóki Ági lemezeitől Lakatos Mónika legújabb albumjáig. Magyarországi terjesztői vagyunk az ECM kiadónak is, így mi felelünk többek között Keith Jarrett, Snétberger Ferenc és Schiff András CD-inek hazai sikerre jutásáért is..

Szívügyünk, hogy a minőségi zene eljusson az értő fülekhez. A legújabb nálunk elérhető lemezeken kívül többszáz darabból álló katalógusunk hamarosan webshopon is elérhető lesz. Lemezrendeléssel kapcsolatban keressenek minket bizalommal a hangveto@hangveto.hu címen.

ECMHALLGATÓ
Snétberger Ferenc & Keller Quartett

BUDAPEST CONCERT
Keith Jarrett

A Hallgató számai magukkal ragadnak, magukba ölelnek. Snétberger Ferenc és a Keller Quartett a Zeneakadémia nagytermében felvett koncertjén a legnevesebb magyar gitárművész és vonósnégyes hol közös, hol szóló játékában olyan zeneszerzők művei bontakoznak ki természetes dinamikával mint Snétberger, Sosztakovics, John Dowland, vagy Samuel Barber A lemezen a gyász és a veszteség, a roma holokauszt és a háború áldozatainak sötét témái mellett a remény, a felülkerekedés, a transzcendencia is megjelenik. Megjelenés: 2021. február 12. A lemez beszerezhető közvetlenül a Hangvetőtől, illetve hamarosan kapható lesz a nagyobb lemezboltokban.

A világhírű amerikai jazz-zongorista, Keith Jarrett 2016. július 3-án lépett fel utolsó ízben Budapesten. Utolsó európai turnéjának nyitóállomását dokumentáló, Budapest Concert című duplalemeze 2020 október 30-án jelent meg az ECM kiadónál, Magyarországon a Hangvető terjesztésében.
A visszavonulását nemrég bejelentő világklasszis visszatérése a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe a Müpa 2016-ban az évad emlékezetes koncertje és egyben záróeseménye volt, melyet jelentős kritikai visszhang követett. Jarrett különösen elégedett volt a koncerttel, lenyűgözte őt a budapesti közönség nyitottsága és értő figyelme. Ebből született a különleges Budapest Concert album, ami kapható a boltokban, illetve beszerezhető közvetlenül a Hangvetőtől is.

FolkEurópa KiadóSZÓL A VILÁG
Napfonat

HANGSZÍN
Lakatos Mónika és a Cigány Hangok

A Napfonat öt nő energikus a cappella együttese. Öt szabad hang polifonikus összefonódása, amely, ütőhangszerekkel kiegészítve, együtt valami többet, nagyobbat alkot.
Első lemezük, a Szól a Világ izgalmas, stílusokon, világokon, sorsokon átívelő utazás – zsigeri, elmélyült, tiszta élmény. A Napfonat a magyar és más népek kultúrájának közös zenei magjához nyúl le, ebben keresi a választ az élet és mindannyiunk nagy kérdéseire.
A Napfonat Farkas Kriszti (Volkova), Szalay Heni, Szarka Anita, Tóth Eszter és Tóth Orsi. Zenéjük beszélgetés egymással, a közönséggel, a létezéssel, amely hol bársonyos, hol kacér, hol bátor harmóniákba csomagol fájdalmat és örömöt, félelmet és vágyat.
Digitálisan elérhető a lemez sok helyen (Bandcamp, Spotify, Amazon Music, Apple Music), illetve beszerezhető közvetlenül a Hangvetőtől.

A Hangszín lemezen Mónika hangja szabad madárként szárnyal a gitáros és ütőhangszeres kíséret fölött. És mégis, végig érezni lehet a mélyebb, elégikus dalok súlyát, amelyek a magyar cigányok életéről mondanak el valami megkerülhetetlenül fontosat.” – Simon Broughton, főszerkesztő, Songlines Magazin
Lakatos Mónika az első roma származású, és a legfiatalabb WOMEX-életműdíjas, az oláh cigányság világszerte elismert nagykövete, és a nemzetközi világzenei színtér fényes csillaga. Új lemeze a Hangszín 2020 december 4 óta kapható a boltokban, és elérhető digitálisan is (Spotify, Deezer, Bandcamp, Amazon Music, Apple Music), illetve beszerezhető közvetlenül a Hangvetőtől.


ERDŐK, VIZEK ZENÉJE
Tükrös Zenekar

A Tükrös Zenekar, amely 2016-ban ünnepelte 30. születésnapját, elsősorban a szatmári vonósbandák muzsikájának hiteles megszólaltatásával, valamint a mezőségi falvak zenéjének tolmácsolásával vált elismertté. Hatodik lemezük, az „Erdők, vizek zenéje” érdekessége, hogy a táncházakban alig játszott tájegység muzsikáját mutatja be, Erdély középső területéről, a Maros és a Küküllők vidékéről. A Maros mentéről leginkább csak a vajdaszentiványi zenét ismerik szélesebb körben, a régi Küküllő menti bandák muzsikáját pedig feledtette a csávási banda népszerűsége. A zenekar tagjai a 80-as, 90-es években még személyesen tanulhattak az ádámosi, a nagysajói zenészektől, a péterlaki zenekarral pedig máig élő a kapcsolatuk. Digitálisan elérhető a lemez sok helyen (Bandcamp, Spotify, Amazon Music, Apple Music), illetve beszerezhető közvetlenül a Hangvetőtől.