UNIQUE BEATS
OPEN HEARTS
SMART MINDS

MOST Music

Büszkék vagyunk rá, hogy magyar cégként, partnereink segítségével egy olyan nemzetközi projektet koordinálhatunk, mint a MOST.
A MOST – Híd a balkáni zenéhez képzéseket, mentorálást és networking lehetőségeket kínál 9 balkáni ország világzenei előadói, fesztiváljai, klubjai, és zeneipari szakemberei számára. Támogatásunkkal a résztvevők nemzetközi közönség előtt léphetnek fel, elengedhetetlen szakmai tudást szerezhetnek a világzene kiemelkedő szereplőitől vagy akár az Európai Unió legmeghatározóbb világzenei központjainak egyikében próbálhatják ki magukat gyakornokként.

A projekt időtartama alatt eddig több mint harminc zenekart, közel nyolcvan menedzsert és hatvan fesztivált, klubot, kultúrközpontot vontunk be a MOST sokszínű hálózatába, zenészeink pedig olyan nemzetközi showcase fesztiválokon mutathatták meg magukat, mint az EXIT Festival és a WOMEX. Az évek során a Songlines vezető világzenei magazin mellékleteként három válogatáscédét is kiadtunk, tele a balkáni zene eredeti és felfedezésre váró előadóinak legjobb dalaival. Hogy segítsük az elmélyülést ebben az izgalmas és komplex zenei világban, két zenei kalauzt is megjelentettünk: a 2022-es Balkan Festival Guideot és az első Balkan World Music Guide-ot.

A projektet a Kreatív Európa – az Európai Bizottság támogatási programja a kulturális és az audiovizuális szektorok számára – támogatja és 11 partnerszervezet működteti, a teljesség igénye nélkül: Piranha Arts (WOMEX), a Songlines Magazine, az EXIT Fesztivál, a Password Production, az Európai Zenei Tanács, és a Bolgár Zenei Szövetség. A konzorciumvezető a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás.

A VEB2023 keretében, a MOST Music záró eseményeként szervezzük a BALKAN:MOST Fesztivált, ami egy a szakmai konferenciával egészül ki. Az esemény helyszínét Veszprém hangulatos belvárosának udvarai és terei adják majd, ahol meghallgathatod a közel 30, MOST által támogatott balkáni zenész koncertjét, és bulizhatsz a régió már ismert zenekaraira. A fellépőket hamarosan bejelentjük, figyeld a honlapunkat!
A zeneipari fókuszú szakmai konferencia izgalmas előadásokkal és networking eseményekkel várja a régió zeneipari szakembereit, míg a kiadói lemezvásár, a listening sessionok és kiállítások a nagyközönség számára is nyilvánosak.
Dátum: 2023. szeptember 7–9.

További információ: mostmusic.eu