UNIQUE BEATS
OPEN HEARTS
SMART MINDS

Nemzetközi Projektek

A Hangvető több világzenei és népzenei fókuszú nemzetközi programot is vezet: a legláthatóbb projektjeink, a MOST Music és az UPBEAT Platform mellett több másik Kulturális Európa által támogatott programot koordinálunk. 

A CEU-val együttműködésben olyan, gyakorlatban és elméletben egyaránt erős nyári egyetemi kurzusokat szervezünk, ahol a kulturális örökség gondozásától kezdve az etnomuzikológián át a zenei menedzsmentig rengeteg témát dolgozunk fel. 

MOST Music – Híd a balkáni zenéért

Komplex nemzetközi projekt a Kreatív Európa Program együttműködésével, 2019–2024

A MOST a Hangvető koordinálásával egy őj, sikeres nemzetközi zeneipar fejlesztési modellt hozott létre. A MOST célja volt, hogy tudást, kapcsolatokat és pénzügyi támogatást adjon a fiatal és/vagy feltörekvő balkáni előadóknak, zenekaroknak és menedzsereknek és felkarolja a régió világzene fókuszú fesztiváljait, kulturális klubjait. A résztvevők tréningeken, továbbképzéseken és mentorálásban vettek részt, és gyakornokként is kipróbálhatták magukat a legpezsgőbb európai kulturális intézményeknél. 

A projekt során egy erős és kiterjedt hálózatot hoztunk létre, amely hidat épít a balkáni és a globális zenei piac közé. 500 résztvevőnek nyújtottunk támogatást, aminek eredménykeéppen sikeres fellépések, albumok, videók és erős nemzetközi kapcsolatok születtek. 

UPBEAT – The European Showcase Platform for World Music

Kreatív Európa Program együttműködési projekt, 2022–

Az UPBEAT Európa első, világzenei showcase fesztiválokat egybefogó platformja – és egyben az legelső, amit magyar cég koordinál. Az UPBEAT-tel célunk egy virágzó világzenei iparág létrehozása és tagfesztiváljaink támogatása: legyen szó új tehetségek felkarolásáról, az eredeti nyelven előadott dalok népszerűsítéséről vagy nemzetközi együttműködések támogatásáról. 

Az UPBEAT-et jelenleg 14 tagfesztivál alkotja, akik csatlakozáskor fogadalmat tettek arra, hogy a projekt 3. évére létrejön egy egységes, feltörekvő zenészekből álló adatbázis.

CEU Nyári Egyetem

2018–

A Hangvető immár negyedik éve működik együtt a CEU-val. Nyári kurzusainkat hazai és nemzetközi etnomuzikológusok és kulturális intézmények munkatársainak bevonásával szervezzük. Nemzetközi hallgatói bázisunk minden évben rengeteg élménnyel, tudással és sikeresen zárt projektekkel távozik. A tantermi oktatás mellett a diákok a kutatás kiegészítéseként a helyi kulturális életbe is betekintést nyerhetnek: koncertek, kiállítások és városlátogatás is szerepel a tantervben.

Lezárult Projektek

Future Songwriting

Kreatív Európa Program együttműködési projekt, 2018–2020

Kreatív Európa által finanszírozott projekt, melynek célja az iskolai zeneoktatás eszközeinek és módszertanának fejlesztésére volt, fókuszban a kreativitással. 

A kétéves projektet az Európai Bizottság társfinanszírozta.