Zenétől a tudásig

Képzéseket és workshopokat tervezünk és indítunk világzenei szakemberek számára olyan témákban, mint az etnomuzikológia, kulturális örökségvédelem, zenei menedzsment vagy zeneipari stratégiák.

Büszkék vagyunk arra, hogy különböző nemzetközi projektjeink keretében képzést és mentorálást kínálunk a térség leendő, feltörekvő zenészeinek is, lásd a MOST projekt keretében. Számos sikeres képzési és mentori programmal a hátunk mögöttünk, csapatunk várakozással tekint a folytatódó együttműködésre a CEU Nyári Egyetemi Programjával, a Music Moves Europe (World Pitch) és a WOMEX workshopjaira is. Egyedi lehetőségeket teremtünk, hogy minél többen a világ legjobb zeneipari szakembereitől tanulhassanak.


CEU Nyári Egyetem

A tavalyi sikeres nyári egyetemi kurzus után a Hangvető csapat ismét együttműködik a CEU-val és mi szervezzük a 2020-as nyári tanfolyamot – ezúttal online egy innovatív tantervvel “A zene mint örökség: a hagyománytól a termékig” címmel. Ebben az évben a hangsúly a zenei örökségvédelemen és a fenntartható policy megoldásokon van, tanulunk majd a digitális terepmunkáról és kitekintünk a Nyugat-Balkán térségének immateriális örökségére, valamint annak közép- és kelet-európai kapcsolataira.


Egyik résztvevőnket idézve:

“A program különlegessége az, hogy sokféle szakértői csoport – zenészek, antropológusok, történészek és etnomusikológusok (más néven őrült zene tudósok) – hasonlóan sokrétű résztvevőkkel – zenészek, világzenei szakemberek, zenehallgatókkal – találkozhatnak a világ minden részéről és így valami nagyon különleges jön létre.”


World Pitch

A World Pitch, a 2019-ben indult egy éves tréningprogram az EU Music Moves Europe oktatási pilotprojektje, amely elsőként kínál szakképzést világzenei, népzenei menedzsereknek és zenei szakembereknek. A képzésben 10 fiatal vehet részt, akik Európa különböző országaiból jelentkezhettek a 3 modulból álló programra.


A workshopokból, személyes mentorálásból és gyakornoki lehetőségből álló egy év során olyan nemzetközi partnerekkel dolgoznak együtt, mint a brüsszeli BOZAR, az Earthbeat, a Glitterbeat kiadó vagy a finn Maetka. További részletek az oktatási non profit szervezetünk, a Fórum a Népművészetekért Alapítvány oldalán található.


WOMEX Workshops

2015 óta A Hangvető a WOMEX keretében workshopokat szervez. Legyen szó akár magán a WOMEX-en szervezett programokról, akár a zenészek és a világzenei szakemberek előkészítéséről a „Hogyan jelentkezzünk a Womexre?” műhelyekről, a Hangvető folyamatosan lehetőséget teremt a hálózatépítésre, a szakértők tanulására és az ismeretek megosztására. Célunk, hogy a résztvevők úgy jöjjenek el ezekről az alkalmakról, hogy úgy érezzék: itt valami különleges részévé váltak – és akkor mi nem is kérhetünk mást.


Future Songwriting

A Future Songwriting egy olyan különleges európai együttműködési projekt, amely a kreativitásra és a technológiára összpontosítva fejleszti a zeneoktatás jövőbeli eszközeit és módszertanát iskolákban. A kétéves projektet az Európai Bizottság társfinanszírozza a Kreatív Európa program keretében.

 

Partnereink