A Music Hungary a Hangvető cégcsoport műhelye, ahol a a legközelebb vagyunk a zenéhez és az alkotáshoz. A művészekkel való szoros együttműködés, lemezkiadás, a tudásátadás és a zenéhez kapcsolódó filmes produkciók mind a Music Hungary égisze alatt történnek.

2000-ben lemezkiadóként kezdtük tevékenységünket, azzal a céllal, hogy a népi hagyományt és kimagasló művészek munkáját gondozzuk. Olyan kiadványok születtek, mint a Zenetudományi Intézettel közös kiadásban a Magyar Népzenei Antológia Digitális Összkiadása, a Fekete Antal népzenegyűjtő eredeti gyűjtéseiből készült válogatás lemezsorozat, Lukács Miklós és Balogh Kálmán, Szalóki Ági, a Makám és a Tükrös lemezei. Az utóbbi években a WOMEX-díjas Lakatos Mónikával, a Napfonattal dolgoztunk együtt, és kiadtuk Szalay Fatima debütáló lemezét.

A Repülj, Madár, Repülj című dokumentumfilm a magyar táncházmozgalom múltját és jelenét foglalja össze, a téma egyik legnevesebb külföldi szakértője, Simon Broughton rendezésében. A produkció a nem-magyar közönségnek is bemutatja egyik legértékesebb kincsünket, és pillanatképet ad a mozgalom mai sikereiről.

A Dallamok, akik vagyunk 8-részes zenei utifilm, a közép-európai zenei hagyományok nyomában. Olyan élő zenei hagyományokat mutat be élvezetes módon, amelyek az UNESCO szellemi örökség listáján is szerepelnek, de valódi védelmüket a közösség adja. Az égerfából készült fujara, a balkáni kóló, a dalmát férfikórusok, a klapák vagy a magyar vonószene hagyománya elevenedik meg a sorozat képkockáin.

A POLYGLOT projekttel a Music Hungary új területre lépett: a nemzetközi zenei disztribúció frissítésére tesz kísérletet. A Kreatív Európa társfinanszírozásában, 7 nemzetközi partnerrel futó dalcsere program eredeti nyelven írt számokat kísér kiválasztásuktól a slágerlisták éléig, így támogatva a kulturális és nyelvi sokszínűséget, és erősítve az európai zeneipari együttműködést.