Színpadoktól városokig

Kulturális stratégia tervezés és megvalósítás az elejétől a végéig; a pályázatoktól a kulturális programok megszervezéséig, és minden, ami a közötte van.

Európa Kulturális Fővárosa pályázatok, fesztiválkoncepciók, megvalósítás – zenével kapcsolatos felhalmozott tudásunkat igyekszünk közösségi célok és a pozitív társadalmi változás érdekében felhasználni. Ugyanis a zene nemcsak szórakozás, hanem a társadalmi kapcsolatok jellegének bemutatására is alkalmas. Ez talán csak Európában hangzik ennyire tudományosan, olyan közösségekben, ahol a zenélésben való részvétel mindenkinek természetes, nem ennyire idegen. Az alkalmazott zenetudomány (applied ethnomusicology) szociológiai, urbanisztikai, technológiai tudományterületekkel dolgozik együtt egy szebb jövő érdekében. Cégünk ennél kisebb horizonton, de hasonló gyakorlatias megközelítéssel vesz részt városok zenei stratégiájának kidolgozásában vagy fesztivál-életének felvirágoztatásában.


Ennek mentén a Hangvető Stratégiai Tanácsadó csapata a régió városait kulturális stratégiák és programok megtervezésével és végrehajtásával segíti többek között az Európa Kulturális Fővárosa pályázatra való jelentkezésekben és utána. A cél az, hogy “a kreativitást mint a fenntartható városfejlesztés eszközét” használjuk, amint azt az UNESCO Kreatív Városok Hálózata is elismeri.


Nagyon jól ismerjük a jelentkezési folyamat részleteit, sok éves tapasztalattal rendelkezünk a az EKF pályázatok írásában és sok hasonló típusú nemzetközi pályázatban. Széleskörű tapasztalatunk van kulturális projektek koordinálásában is, az egész kreatív stratégiai folyamatot vagy részleteit is szívesen megvalósítjuk az ötletszakasztól a színpadig.


Szolgáltatásaink

városok zenei koncepciójának, stratégiájának kialakítása
EKF pályázatokban résztvétel és tanácsadás
nyertes EKF pályázatok lebonyolítása
fesztivál koncepciók kidolgozása, megvalósíthatósági tanulmányok készítése
komplex kulturális tanácsadás – helyi lehetőségekre szabás
kultúra, mint a gazdaság motorja – városmarketing elemzések, megvalósíthatósgi tanulmányok
non-profit oktatási projektek kidolgozása – többet erről lásd: oktatás oldalon


Partner városok

Veszprém 2023, Unesco Cities of Music
Bicske
Újvidék 2021
Temesvár 2021
Magdeburg
Tartu
További együttműködések folyamatban…

 

Partnereink