UNIQUE BEATS
OPEN HEARTS
SMART MINDS

Stratégiai Tanácsadás

A VÁROS A SZÍNPADUNK

A zene és a kultúra elengedhetetlen része minden város életének – szemlélet- és közösségformáló erő, turisztikai vonzerő és gyakran nyereséges befektetés lehet. A Hangvető városok, önkormányzatok, közigazgatási szervek számára nyújt tanácsot zenei és kulturális stratégiájuk megalkotásában. Sokéves tapasztalatunk van EKF és más európai pályázatok írásában, támogatásában és kivitelezésében, az első lépéstől a megvalósításig.

Szolgáltatásaink

– Kulturális és zenei koncepció, stratégia megalkotása
– Konzultáció Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó városok és a címet már elnyert városok számára
– Európa Kulturális Fővárosa pályázat megírása, beadása, a projektév kivitelezése
– Fesztiválok koncepciójának, programjának megalkotása, lebonyolítása
– Komplex kultúripari tanácsadás a helyi adottságokra igazítva
– Konvertibilitási tanulmányok készítése
– Városmarketing- és megvalósíthatósági elemzések készítése
– Nonprofit oktatási, továbbképzési programok fejlesztése

Partnereink

– Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa
– Veszprém City of Music – a UNESCO Creative Cities Network tagja,
– Veszprém Európa Ifjúsági Fővárosa cím jelölt
– Bicske, Hungary
– Újvidék EKF 2022
– Temesvár EKF 2023
– Tartu, Észtország 2024
– Martonvásár, Hungary

A zene közösségi élmény

A zene összehozza a közösséget, elmélyíti a kapcsolatokat – zenén keresztül jobban a sajátunknak érezzük az utcákat, a tereket, a közösségeket, amelyeknek részei vagyunk. Nemcsak szórakoztat és gyönyörködtet, de a csapat- és közösségépítés, az oktatás hatékony eszköze is lehet, elengedhetetlen hozzávalója az erős és egészséges társadalmaknak. Tudományosan bizonyított, hogy a zene és a zenélés, legyen szó profikról vagy amatőrökről, boldogabbá tesz.

Többéves tapasztalatunkra támaszkodva holisztikus, többféle nézőpontot ötvöző módszerrel dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy a kulturális és zenei stratégiák megalkotásakor alkalmazott muzikológiai, közösségközpontú irányelveket követünk, melyek a városfejlesztés, a korszerű technológiák és oktatási módszerek, a pszichológia és a szociológia eszköztárából merítenek.

Gyakorlatias hozzáállás és sokrétű tudás, tapasztalat vezérel bennünket a városi kultúrstratégiák, fesztiválkoncepciók, koncertsorozatok, oktatási projektek megalkotásában. Célunk, hogy a zene szépségét és erejét az egész városnak, közösségnek hasznos cél érdekében állítsuk munkába.

Nemzetközi kitekintés

A Hangvető stratégiai tanácsadó csapata az egész régióban aktív: számos közép-kelet-európai várost jelöltünk már eredményesen Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címre vagy UNESCO Kreatív Városok Hálózat tagságra. A nemzetközi kapcsolatépítésnek hála, ahogy az UNESCO írja, „a kreativitás a fenntartható városfejlesztés eszközévé válik”. 

Az európai tenderek pályázati folyamatának minden mozzanatát ismerjük – évek óta tervezünk, írunk, adunk be és valósítunk meg ilyen pályázatokat. A Hangvető a projekt koordinációjában is hatékony segítséget nyújt, az ötlet születésétől a projekt megvalósításáig – bármely fázisban nyitottak vagyunk a csatlakozásra, vagy akár teljes projektek kivitelezésére is.