UNIQUE BEATS
OPEN HEARTS
SMART MINDS

UPBEAT

2022-ben indította a Hangvető az UPBEAT-et, Európa első világzenei showcase fesztiválokat egybefogó platformját az Európai Unió társfinanszírozásával.

A showcase fesztiválok lehetőséget nyújtanak a feltörekvő zenészek számára, hogy megmutassák tehetségüket, az irántuk érdeklődő zeneipari szakemberek pedig így könnyen kapcsolatba léphetnek velük. Nagy büszkeségünk, hogy az UPBEAT az első olyan showcase fesztiválokat összefogó platform, amelyet magyar cég indított el és koordinál. 

Az UPBEAT kitűzött célja, hogy egy összetartó, virágzó és előremutató világzenei iparág jöjjön létre : célunk az új tehetségek felkarolása, az eredeti nyelven előadott zene népszerűsítése, és a nemzetközi együttműködések ápolása. Az UPBEAT abban is segít, hogy a tagfesztiválok elérjék kitűzött fenntarthatósági céljaikat.

Jelenleg a platformnak 14 showcase fesztivál tagja – köztük olyan kiemelkedő showcase fesztiválokkal mint a Tallinn Music Week, a WOMEX vagy a PIN Music Conference., akik feltörekvő zenekarok, nemzetközi előadók meghívásához, vagy új együttműködések létrehozásához, szakmai eseményekhez kérhetnek támogatást. Első évünkben 31 országból több mint 140 zenekar lépett fel az UPBEAT segítségével, és több mint 150 delegált szakember élvezte az UPBEAT támogatását.